Navigacija sekcije

Da li je mts TV usluga digitalizovana, da li je potrebno da obezbedim STB (Set Top Box) uređaj i koliko kanala mi je omogućeno za gledanje?

Da, mts TV je digitalna televizija koja vam pruža preko 100 kanala u digitalnom formatu i preko 15 kanala u HD rezoluciji, kao i dodatne usluge. U sklopu mts TV usluge dobijate na korišćenje STB (Set Top Box) uređaj, tako da nije potrebno da kupujete dodatne uređaje.

Da li mogu da gledam mts TV na više TV uređaja?

Da. Usluga se, u sklopu mesečne naknade, realizuje preko jednog TV uređaja. Ukoliko želite da pratite sadržaje kanala nezavisno na više TV uređaja, potrebno je da podnesete zahtev za dodatni STB (Set Top Box) u mts poslovnici.

Propustio sam svoju omiljenu TV emisiju, kako mogu ponovo da je pogledam?

mts TV pruža dodatne usluge pomoću kojih možete da snimite ili da premotate sadržaj unazad za 60 minuta ili 72 sata. Usluge koje to omogućavaju su: gledaj unazad koja je svim korisnicima dostupna besplatno, snimanje sadržaja i usluga 72 sata unazad.

Imam kablovsku televiziju kod drugog operatera. Da li mogu preko vas da aktiviram mts TV?

Naravno. Usluga mts TV se realizuje preko fiksne telefonske linije i potpuno nezavisno funkcioniše u odnosu na usluge koje pružaju drugi operateri. Za mts TV uslugu možete da se prijavite u najbližoj mts poslovnici.

Kako zabraniti deci gledanje pojedinih kanala?

U okviru mts TV usluge imate mogućnost „Roditeljske kontrole“ i zaključavanja kanala. Ukoliko koristite Intracom platformu, u delu menija Upravljanje nalogom/Korisnički nalog/Upravljanje korisnicima, izaberite korisnika čija ovlašćenja želite da izmenite i time dobijate mogućnost da aktivirate Zabranu gledanja, kako određenih emisija, tako i Zaključavanje kanala. Zaključanim sadržajima prilazite korišćenjem PIN-a za roditeljsku kontrolu.

Kome/gde se mogu prijaviti problemi u korišćenju usluge ili opreme?

U slučaju pojave tehničkih problema tokom korišćenja mts TV usluge, prijavite smetnju pozivanjem kontakt centra ili dolaskom u najbližu mts poslovnicu. Zbog efikasnijeg detektovanja i rešavanja problema, neophodno je da modem i STB uređaj bude uvek uključeni.